Våra föreställningar

bild-2Du som åhörare har möjligheten att välja mellan våra två scener:
Stora scenen – plats för 450 åhörare att ta plats för njuta vad som kommer erbjudas på scenen. Här har vi både arrangemang för både ung som för gammal.
På dagtid så spelar vi skolföreställningar för barn från 6 år och upp till 18 år. Då vi erbjuder föreställningar för barn och ungdomar med någon typ av budskap. I vissa fall så ingår det workshops för att fördjupa sig i förställningen tema. Dessa föreställningar erbjuder vi skolorna i Ystad med omnejd till förmånliga priser.
Dessutom så erbjuder vi olika typer av konserter av både orkestrar och soloartister. Detta brukar vara populärt kring julen eller inför skolavslutningarna.
På kvällarna så kan vi erbjuda familjeföreställningar av dagtids arrangemang. Så hela familjen har möjligheten att gå.
Dessutom på kvällstid så erbjuder vi vuxenföreställningar med teater, konserter och annat smått och gott för att kunna underhålla besökarna.
På vår lilla scen under lunchtid kl. 12.00 – 13.00 på onsdagar så har vi Soppteater i vårt teatercafé Hollands Goud. Som besökare så tittar du på ett arrangemang medan du äter en av våra delikata soppor med tillbehör under din lunchrast. Nytta med nöje!
På kvällstid har vi mindre föreställningar av olika typer som till exempel poesiläsning, prova på stand up workshops, kabaréer, trubadurer med mera och då serveras lättare tilltugg med dricka för en låg kostnad. Speciellt våra kabaréer brukar vara populära och då gäller det att förboka biljetter om du skulle vilja komma på en av dessa förställningar.
Det finns möjligheten att hyra både vår stora och lilla scen för olika begivenheter så som att bjuda in föredragshållare för företag eller ha en utställning i caféet.
Program Stora Scenen
Detta är några godbitar som vi kommer att erbjuda framöver:
Mammas Nya Kille- Ett kunskapslyft

Detta är Sverige Radio P3s slagskepp Mammas Nya kille som nu har blivit en föreställning som började spelas nu under hösten 2016.bild-3
Nu har ni chansen när de gästspelar hos oss under januari 2017.
Denna 90 minuter långa föreställning har humorn som förtecken. Det är helt enkelt att radioprogrammet hamnar på en teaterscen istället för att sändas i etern.
Programmet Mammas Nya Kille sändes för första gången under hösten 2005. Och 2008 utsågs programmet som det roligaste humorprogrammet genom tiderna, dessutom har de belönats med Sveriges Podradiopris i kategorierna Bästa svenska kanal och Bästa humorkanal.
Så vi är stolta att vi på Hollands Goud teatern nu för första gången kan erbjuda dig att se programmet Mammas Nya Kille live och på scen.
Bengt Strömbro kommer live möte olika välkända gäster så som Patrik Larsson, Tomas Andersson, Hajpojken, En förvirrad tjej, Peter Nilsson med flera.
bild-4Detta kommer bli en kväll full av skratt och med risken att få träningsvärk både i skratt- och magmusklerna.
Bli medlem i teaterföreningen Hollands Gouda så får du rabatt!!!
När: 2 januari – 28 februari
Var: Hollands Goud teatern, Ystad
Pris: 395: – – 435: -¨
Genre: Humor
Längd: 90 minuter med 15 minuters paus
Arrangör: Hollands Gouda teaterförening
fort. Program Stora Scenen
Under våren kommer det spelas en komisk och folklig föreställning med inslag av musik från 40-talet.
Ett Odjur till Hembiträde
Den utspelar sig dagen före midsommarafton 1947 och helgfirandes ska börjas förberedas i det högborgerliga hemmet hos familjen Joansson.bild-5
Men det visar sig att i köket så har det svängdörrar, det ena hembiträdet efter den andre åker ut med huvudet före. Så nu står man där helt plötsligt utan någon som kan laga all maten till midsommar.
Det hade kanske inte varit så farligt om nu inte paret Johansson hade bjudit mycket fina gäster!
Herr Johansson, eftersom han är mannen i huset, får i uppgift att hitta ett nytt hembiträde och det fortare än kvickt. Efter att ha sökt med ljus och lykta kommer han hem med det präktiga hembiträdet Rut Andersson.
Rut kommer från landet och hon har varit med både det ena och det andra, så hon vet vart skåpet ska stå. Hon inför nya regler på hur hemmet måste skötas….
Medverkande: Siv Olsson, Karin Nilsson, Olle Svensson, Olivia Ling och Tommy Ek
När: 2 mars – 31 maj
Var: Hollands Goud teatern, Ystad
Pris: 100: – – 200: – Medlem upp till 25 år 50: -/valfri plats Ungdom/Student halva priset
Genre: Musikal / Komedi
Längd: 1 timme 40 minuter inklusive paus
Arrangör: Hollands Gouda teaterförening
bild-6  Program Skolföreställningar
En förställning som riktar in sig på ungdomar och ett tema som berör alla.
Flytta på er – jag ska bli fri!

Av och med Aleksa Lundberg
Handlar om en kille som inte är som alla andra i sin omgivning. Hans pappa vill att han helst ska vara en hockeykille som gillar och jagar brudar och drar bögskämt.
Men killen är en känslig och omtänksam bögkille som är tjej. Men som inte vågar berätta det för någon.
Flytta på er – jag är fri handlar om att ocensurerat våga visa och synliggöra transpersoner, att starta en offentlig debatt och visa på det mångskiftande i att tillhöra ett kön. På ett mycket känslorikt och ett upprop för transpersoner och deras mänskliga rättigheter.
Aleksa vill helt enkelt bryta tystnaden som är självupplevd och var tvungen att leva i och för att få plats i den svenska teaterbranschen. Därför är det dags för mitt konstnärskap som visar vem jag är!
Medverkande: Aleksa Lundberg
När: 10 – 15 januari under skoltidbild-7
Var: Hollands Goud teatern, Ystad
Pris: 180: – 100: – ungdom, studerande, pensionär, medlem
Genre: Musik/Lyrik/Teater/Analyser/Maktkritik i queer tappning
Längd: 1 timme 20 minuter ingen paus
Arrangör: Hollands Goud teaterförening, Aleksa Lundberg

Program Lilla Scenen

Kommande lunchteater premiärer:
Cyklisten som spelas av vår egen Gustav Jansson, han tolkar Peter Perskis Cyklisten så sitt eget vis.
Föreställningen handlar om själva fenomenet cykling, längtan om att kunna hålla balansen. Gillar du cykla? Så är detta en lunchföreställning för dig, men kan väcka känslor inom andra område också.
Under onsdagarna i januari – februari
I skuggan av ett brott som framförs av Lisa Larsson och Kalle Gustavsson som speglar hur det är leva med att ha begått ett brott och vara vittne till detta.
Under onsdagarna mars – april
Sedan många år tillbaka har Hollands Gouda teaterförening anordnat lunchföreställningar. De består av blandad repertoar av teater, poesi, musik med mera.

Lunchen serveras: kl. 11.00 – 11. 50
Föreställningen: kl. 12.00 – 13.00
Pris: 220: – inkl. vår soppa med tillbehör
150: – inkl. vår soppa med tillbehör för ungdomar/studerande/pensionär
Finns öl och vin att köpa
Numrerade platser
Biljetter och boka bord beställs på: boka@hollandsgoud.nu
Viktigt! Vid specialkost så anmäl detta vid bokningstillfället.
Välkommen till vår speciella lunch utöver det vanliga!